Česta pitanja?

Načini plaćanja u maloprodajnim objektima i internet prodavnici?

Dodatna pitanja?

Trg Nikole Pašića, Beograd
064 863 42 21

TC Promenada, Novi Sad
064 863 42 36

BIG Fashion, Kragujevac
064 836 42 17

Bulevar oslobođenja, Leskovac
064 863 44 41

Opšti uslovi poslovanja

Uslovi korišćenja Martini Vesto internet prodavnice utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje Martini Vesto (u daljem tekstu: “Prodavac”). Opšti uslovi poslovanja Martini Vesto internet prodavnice detaljnije su utvrđeni po oblastima, kojima možete pristupiti klikom na željenu oblast, a sve u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom elektronskog poslovanja. Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost Internet prodavnice, korisnike prava i poslovni odnos između prodavca i potrošača.

Internet prodavnica je informacioni sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda potrošačima. Njime upravlja Martini Vesto. Korisnik je osoba koja koristi navedeni sistem (u daljem tekstu: “Potrošač” u Internet prodavnici).

Martini Vesto internet prodavnica omogućava potrošačima korišćenje usluga i sadržaja svoje stranice, a prava i obaveze Prodavca i Potrošača su regulisana dole navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge stranice www.martini-vesto.com. Korišćenjem bilo kojeg dela stranice, smatra se da su Potrošači upoznati Uslovima korišćenja Martini Vesto internet prodavnice, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ove stranice isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Martini Vesto internet prodavnica može revidirati Uslove korišćenja u bilo kojem trenutku, ažuriranjem ovog dokumenta. Uslovi korišćenja su obavezujući za Potrošače te savetujemo da se redovno posećuju, radi pregleda eventualnih izmena.

Registracija

Potrošač prihvata propozicije ovog sajta samim činom registracije. Proces registracije je izuzetno jednostavan i od Potrošača zahteva samo osnovne podatke. Prilikom registracije Potrošač popunjava formular, a svaki naredni put je dovoljno da se Potrošač samo uloguje na svoj nalog. Kao registrovani član Potrošač ima mogućnost da u svako doba podnese zahtev da se iščlanjenje, čime će i Vaši podaci biti izbrisani iz naše baze podataka, u roku od 7 do 10 dana od dana kada zahtev bude primljen.

Način plaćanja

Potrošač robu može platiti pouzećem ili putem interneta platnim karticama VISA, Maestro, Amex ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko interneta. Potrošač kreira porudžbenicu klikom na taster POTVRDITE. U trenutku kada Potrošaču stigne potvrda porudžbenice od strane Martini Vesto internet prodavnice, Potrošač preuzima obavezu plaćanja i preuzimanja naručene robe, a Martini Vesto internet prodavnica preuzima obavezu slanja poručenog artikla Potrošaču, ukoliko je dostupan.

Plaćanje gotovinom pri isporuci pošiljke

Opcija plaćanja pouzećem omogućuje Potrošaču da plati vrednost porudžbine prilikom dostave poručene robe. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, kuriru prilikom same isporuke na navedenu adresu.

Plaćanje platnim karticama

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, kompanija Cybersource, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama navedene kompanije.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i kompanije Cybersource, a internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.

Sva plaćanja se biti obavljena u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu banke (EUR) prema kursu Narodne banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica.

Informacije o cenama

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Prodavac zadržava pravo izmene cena bez prethodnog obaveštavanja kupaca, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Navedene cene važe samo za kupovinu u internet prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u maloprodajnim objektima Prodavca.

Saobraznost u Martini Vesto internet prodavnici

Martini Vesto je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Martini Vesto je odgovorna za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 2 godine od dana prelaska rizika na potrošača. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača. Ukoliko je Martini Vesto odgovoran za nesaobraznost proizvoda, sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi kompanija Martini Vesto.

Potrošač može da ostvari svoja prava po osnovu saobraznosti u roku od 2 godine. Rok za rešavanje reklamacije prekida se kada potrošač primi odgovor prodavca i počinje da teče iznova kada prodavac primi izjašnjenje potrošača na odgovor prodavca. Potrošač je dužan da se izjasni na odgovor prodavca najkasnije u roku od tri dana od dana prijema odgovora prodavca. Smatraće se da potrošač nije saglasan sa predlogom prodavca ukoliko se ne izjasni u roku od tri dana. U slučaju da prodavac odbije reklamaciju dužan je da pruži odgovarajuće obaveštenje.

Društvene mreže

Zapratite nas na @martinivestoofficial